Yeniyüzyıl Üniversitesinde mezuniyet töreni

Yeniyüzyıl Üniversitesinde mezuniyet töreni

İSTANBUL (AA) - Yeniyüzyıl Üniversitesinin 2015-2016 yılı mezuniyet töreni Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirildi. Şehitler için...

İSTANBUL (AA) - Yeniyüzyıl Üniversitesinin 2015-2016 yılı mezuniyet töreni Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu yaptı.

Hacısalihoğlu, bu mutlu günlerini ailelerin büyük fedakarlıklarına, hocaların kıymetli emeklerine ve öğrencilerin azim ve çalışmalarına borçlu olduklarını belirterek, mezunların hayatlarında yeni bir sayfa açıldığını ve bu sayfayı kendilerinin dolduracağını kaydetti.

Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

"Sevgili gençler, öncelikle bilmenizi isteriz ki mutlulukların en büyüğü başkasını mutlu edebilmektir. Hedeflerinizi bıkmadan, usanmadan her türlü zorluğa göğüs gererek gerçekleştireceksiniz. Buna inancımız tamdır. Bu uğurda asla pes etmeyeceksiniz. Önce kendinizi yenileyeceksiniz, cesaretinizi asla yitirmeyeceksiniz, sakın ümitsizlik kuyusuna düşmeyin ve unutmayın ki doğru yolda olanın kaybettiği asla görülmemiştir. Bu yüzden yolunuz ve rotanız hep doğruluktan ve hep dürüstlükten yana olsun. Başkalarının ateşiyle değil kendinizin ateşiyle ısının, üretici olun, bilgi sahibi olun, fikir sahibi olun, bilgiyi paylaşmaktan taviz vermeyin. İlkeli olun, sevgi pınarı olun, rehber olun ama mutlaka kendiniz olun, sahici olun, samimi olun. Türkiye sevdası kalbinizden eksik olmasın."

Mezunlar adına konuşan Mimarlık Fakültesi bölüm birincisi Esra Kaçar da çocukluğundan beri hayalini kurduğunu Mimarlık mesleğine adım atmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, tüm mezun arkadaşları adına ailelere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere plaket verildi. Tören sonunda tüm mezunlar sahneye davet edilerek, mezuniyet belgeleri verildi.

Salonun tribünlerini dolduran aileler ve mezun öğrenciler, mutluluklarını çektikleri video ve fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :