Yeniden Refah'tan Murat Kurum'a ağır suçlama: Emine Erdoğan istedi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Halk TV canlı yayınında AK Parti ile yürütülen yerel seçim ittifakı görüşmelerini anlatırken AK Parti'ye sert suçlamalar yöneltti.

Aydal, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak aday gösterilen Murat Kurum'un Emine Erdoğan'ın isteğiyle aday gösterildiğini iddia etti.

Aydal, "Murat Kurum'un ismi bile bizimle paylaşılmadı, Erdoğan bizi arka bahçesi gibi görmeye çalıştı. CHP, Yeniden Refah ve İYİ Parti ile 10 büyükşehir kazanılırdı. AK Parti malı ucuza kapatmaya çalışıyor" dedi.

Aydal, AK Parti'nin yerel seçimlerde 10 büyükşehiri kaybetme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "AK Parti aday bile bulamıyor. En sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Ankara ve İstanbul'u kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak" ifadelerini kullandı.

Aydal, AK Parti'nin YRP'den 35 ilçe istediğini ancak bu talebi kabul etmediğini belirterek, "Biz olmadan kazanma ihtimali olmayan 76 ilçe var, AK Parti'den 35 ilçe istedik, vermediler" dedi.

Murat Kurum'un Emine Erdoğan'ın etkisiyle aday gösterildiğini iddia eden Aydal'ın açıklamaları şöyle:

"Murat Kurum isminde Emine Erdoğan'ın etkisi olduğunu düşünüyorum. Geçmişteki çalışmalarda bu poşet işlerinde vs. Kurum ile ilişkilerinin etkisidir bu."

"Murat Kurum beyefendiyle tanışıyorum, gayet beyefendi biri. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı döneminde aklınızda kalan poşetten başka bir şey var mı? 25 kuruşluk poşet… Onda bile mantık hatası var."

"Cumhurbaşkanının eşi önem veriyor diye bunun peşine düşüldü. Yaptıkları şey çok daha büyük zarara uğrattı. O siyah büyük poşetler yaygınlaştı bu akıllıca değildi."

"Biz Murat Kurum'u deprem döneminde de gördük. Algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştiriyor Murat Kurum beyefendi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.