"Yeni ve Büyük Türkiye Yolundaki Gençlik" konferansı

"Yeni ve Büyük Türkiye Yolundaki Gençlik" konferansı

TÜGVA Genel Başkanı Emanet:- "Gerçek adaleti, hakkı ve iyiliği yayacak isek biz yayacağız çünkü bunu geçmişte biz yapmıştık, bugün de biz yapacağız. O yüzden Türkiye'nin önüne bu kadar çok engel konuluyor, birçok saldırıya maruz kalıyor"

KARABÜK (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, "Gerçek adaleti, hakkı ve iyiliği yayacak isek biz yayacağız çünkü bunu geçmişte biz yapmıştık, bugün de biz yapacağız. O yüzden Türkiye'nin önüne bu kadar çok engel konuluyor, birçok saldırıya maruz kalıyor." dedi.

Emanet, TÜGVA Karabük Temsilciliğince Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Yeni ve Büyük Türkiye Yolundaki Gençlik" konferansında yaptığı konuşmada, bugünü iyi anlayabilmek için geçmişe göz atılması gerektiğini söyledi.

Osmanlı, Selçuklu ve İslam medeniyetine göz atıldığında bu toprakların yüzyıllar boyunca dünyaya iyilik, adalet, bilim, ilim ve irfanın yayıldığı topraklar olduğunun görüleceğini ifade eden Emanet, "Hatta adaleti o kadar yükseğe taşımış ki bu medeniyet sadece inananlar değil, inanmayanlar bile adaleti bu topraklarda veya bu topraklara hükmeden İslam hükümdarlarının altında aramışlardır. Endülüs'te Yahudiler zulme uğrarken, Müslümanlar bu topraklara girdiğinde 'İşte bize iyiliği ve adaleti yayacak insanlar geçiyor.' diyorlardı. Biz böyle bir kültür, medeniyet ve coğrafyadayız." diye konuştu.

Türkiye'nin üzerine çok ciddi saldırı olduğunu vurgulayan Emanet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençler olarak önümüzdeki en büyük engel, şu anda yaşadığımız dünya, bize imkanlarıyla, sunduklarıyla maalesef bizi farklı bir yöne doğru itiyor. Reklamlarla, filmlerle, dizilerle hayatta gördüğümüz her şey bizi başka bir yöne doğru çekiyor. Bu hayatın bize sundukları ve gözümüzün önüne düşen bu perdeleri aralayabilmek için geçmişimizi iyi okumak, iyi anlamak ve ondan sonra da günümüzde olan olayları, yaşananları iyi idrak ediyor olmamız lazım. Mesele gençlik meselesi olunca belki de bizden en çok korkmalarının sebebi, bu gençliğin sahip olduğu potansiyel, güç ve bu gençliğin yapabilecekleri."

İsmail Emanet, Batı dünyasının demokrasiyi canı ne kadar isterse o kadar uyguladığını gördüklerini dile getiren Emanet, özgürlüğün, insan haklarının istediği kadar uygulandığını ifade etti.

"Kendilerine ayrı, size ayrı, başkasına ayrı." diyen Emanet, "Somali'de insanlar açlıktan ölürken, 2012'de Türkiye haricinde kaç kişinin kılı kıpırdadı? Kıpırdamadı. Ruanda'da çok kısa sürede 1 milyon insan katledildi, neredeydi Fransa? Demek ki onların değerleri, onların anlayışları kendi işlerine, kendi çıkarlarına yaradığı zaman var. O zaman gerçek adaleti, hakkı ve iyiliği yayacak isek biz yayacağız çünkü bunu geçmişte de biz yapmıştık, bugün de biz yapacağız. O yüzden Türkiye'nin önüne bu kadar çok engel konuluyor, birçok saldırıya maruz kalıyor." ifadelerini kullandı.

Batı'nın yükselen bir Türkiye, güçlü bir Türkiye gelecekse bu sıralarda oturan gençler sayesinde geleceğini bildiğini vurgulayan Emanet, sözlerini şöyle tamamladı:

"O yüzden bu saldırılar genç kardeşlerimin üzerine... Onlar 'Bu gelmesin.' diye uğraşıyor, inandığı davaya hizmet ediyor. Peki biz ne yapıyoruz? Asıl mesele bu. Onlar zaten yapmış olduklarını yapıyorlar. İşte bizim bunları çok iyi idrak etmemiz, iyi görmemiz lazım."

"Yeni ve Büyük Türkiye Yolundaki Gençlik" konferansı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :