"Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" Çalıştayı

"Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" Çalıştayı

TBMM Başkanı Kahraman: -"Kelimeler kültür taşırlar, kelimeleri değiştirirseniz eskiyle bağı kesersiniz. O yüzden bu programa 'Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü İstişare Toplantısı' diyorum" -"Eski Türkiye devam etsin istiyorl

BATMAN (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Kelimeler kültür taşırlar, kelimeleri değiştirirseniz eskiyle bağı kesersiniz. O yüzden bu programa 'Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü İstişare Toplantısı' diyorum." dedi.

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan Kahraman, programın adının 'çalıştay' yerine 'istişare toplantısı' olmasını tercih ettiğini belirtti.

Kahraman, "Çok güzel bir istişare toplantısındayız. Bu 'tay'ları pek tutmuyorum. Çünkü taylar bazen çifte atar. Yeni kelimelerle eskiyi bozmayı uygun bulmuyorum. Kelimeler kültür taşırlar, kelimeleri değiştirirseniz eskiyle bağı kesersiniz. O yüzden bu programa 'Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü İstişare Toplantısı' diyorum." dedi.

Türkiye'nin genç nüfusunun en büyük sermayesi olduğunu belirten Kahraman, "En büyük sermaye kişi, şahıs ve tabi ki en önemlisi de eğitim ama muallim lazım. O kadar güzel yatırımlar oluyor ki çok şükür. Bu yatırıma kafası ermeyenler iyi muallimlerin elinde olmayanlardır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin her fırsatta önünün kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Kahraman, şöyle konuştu:

"Batı bizi çok seviyor. 'Aman anayasanızı değiştirmeyin, sakın ha sizin için daha iyi olur' yok canım. Ne kadar da seviyorsunuz. Yeni Türkiye istenmiyor. 2 aylık, 28 günlük hükümetler, güvenoyu almayan hükümetler vardı. Türkiye seçime gitti. Eski Türkiye devam etsin istiyorlar ama yeni Türkiye var. Türkiye referandumla makas değiştirdi. İnşallah yola devam edeceğiz. Bir petrol şehrindeyiz, petrol bizimdi. Musul, Kerkük, tapusu da Sultan Abdulhamid'indi. İttihat Terakki belası geldi. 'Milletin malı milletindir.' dedi. Tapuyu iptal etti. Petrol kuyularının olduğu bölgeyi millileştirdi. Dört sene sonra şer şirketine sattı bizi. Bir hicran yarasıdır. Düşünün petrol ülkesi olan bir Türkiye'yi, önümüz hep kesilmek istendi. Bize hem muallim lazım hem de Nuri Demirağlar lazım."

- "Büyüklüğümüzü bileceğiz"

"Dünya çelme takıyor, takacak çünkü devletlerin menfaatleri var." diyen Kahraman, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ama biz uyanık olacağız. Kendimize güveneceğiz, kendimiz olacağız, gelişiriz. 326 sene dünyada bir numaralı devlet bizdik. MTTB'ye geldiğimizde klasik sual sordular. Dediler ki, 'Bize Rusya mı? Amerika mı?', 'Kapitalizm mi? Komünizm mi?' Ne Amerika ne Rusya ne kapitalizm ne komünizm. Üçüncü yol bize ait yol, milli yol, kendi yolumuz. Recep Tayyip Erdoğan o yolda yürüyor. Bir dünya lideri, dik duruyor. Allah ondan razı olsun. Gençler eğilmiyor. Eğilmediğiniz taktirde karşıdaki size eğilir. Büyüklüğümüzü bileceğiz. Türkiye bugün gelişiyor diye çelme takıyorlar, o yüzden önümüzü kesiyorlar. Türkiye bugün bir dünya lideri ve çok güzel yardımlar yapıyor."

- "Kervan yürüyor"

TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye'nin 1950-2016 tarihleri arasında 16 darbe gördüğünü, 15 Temmuz darbe girişiminin 17. darbe girişimi olduğunu belirtti.

Her şeye rağmen Türkiye'nin gelişmeye devam ettiğine işaret eden Kahraman, "Bu darbelerden kimi biliniyor, kimisi bilinmiyor. Bütün bunlar ilerleyemeyelim, gelişmeyelim diye yapılıyor ama biz gelişiyoruz, kervan yürüyor. Çok güzel işler yapıyoruz. Bu darbelerin Türkiye'ye minimum 381 milyar dolar maliyeti olmuştur. Her bir darbe bir ameliyattır. Her bir darbe vücutta iz bırakır ama inşallah bir daha vücudumuz çizilmeyecektir. 15 Temmuz'da meydanlar doldu, dik duracağız ve yürüyeceğiz." ifadesini kullandı.

- Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 72 şehit olduğunu anımsatan Kahraman, şunları kaydetti:

"Şimdi yine oradayız. Ölüm haktır ama onlar Peygamberimize komşu oldular. İyi noktalara ulaşacağız, büyük gelişmeler sağlayacağız, 2023 hedefine ulaşıyoruz. Büyük devlet dedik, o hedefe ulaşıyoruz. Durmak yok yola devam."

Yapılan konuşmaların ardından Birlik Vakfı Batman Şubesi Başkanı Hamdullah Tüzün, TBMM Başkanı Kahraman'a tablo hediye etti.

Kahraman, programın ardından Mardin'e geçti.

Çalıştaya Kahraman'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakçı, Vedat Demiröz, Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, AK Parti bölge milletvekilleri, bölge üniversite rektörleri, Birlik Vakfı il başkanları katıldı.

"Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" Çalıştayı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :