Yeni Subaru Impreza, Japonya'da "Yılın Otomobili" oldu

Yeni Subaru Impreza, Japonya'da "Yılın Otomobili" oldu

İSTANBUL (AA) - Yeni Subaru Impreza, Japonya'da "2016-2017 Yılının En İyi Otomobili" seçildi.Şirket açıklamasına göre, Subaru'nun kazandığı ödüllere...

İSTANBUL (AA) - Yeni Subaru Impreza, Japonya'da "2016-2017 Yılının En İyi Otomobili" seçildi.

Şirket açıklamasına göre, Subaru'nun kazandığı ödüllere bir yenisi eklendi. 2003 yılında Legacy ile Japonya'da Yılın Otomobili ödülüyle onurlandırılan Subaru, 2016-2017 Yılının En İyi Otomobili ödülünü bu kez yeni Impreza ile kazandı.

Söz konusu ödül, Japonya'da 1 Kasım 2015 ila 31 Ekim 2016 tarihleri arasında satışa sunulan ve satış tahmini 500 adetin üzerinde olan binek otomobiller arasında yapılan değerlendirme sonucunda verildi.

Subaru'nun yeni Global Platformu temel alınarak üretilen yeni Impreza'da Standart EyeSight sürücü yardım teknolojisine ek olarak kaza anında yayada kafa yaralanmalarını en aza indirgemek için tasarlanan yaya koruma hava yastığı da standart olarak sunuluyor.

Yeni Impreza, motor kaputu ile ön cam arasında yer alan yaya hava yastığının standart olarak sunulduğu ilk Japon üretimi otomobil olma unvanına sahip.

Subaru otomobilleri, Yılın Otomobili ödülüne ek olarak, Japonya yeni otomobil değerlendirme programı olan JNCAP'te de önemli başarılar elde ediyor.

JaponNCAP'in içeriğine 2014 yılında eklenen Önleyici Güvenlik Performansı değerlendirmesinde, Subaru'nun EyeSight teknolojisine sahip modelleri Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg ve WRX S4, İleri Derecede Güvenli Araç (ASV++) kategorisinde en yüksek puanları elde ederek önemli bir başarıya imza atmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :