Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırı

Büyükelçilikler, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırılara kınarken, basın özgürlüğüne saygı çağrısı yaptı

ANKARA (AA) - İngiltere, Fransa, ABD ve Almanya'nın büyükelçilikleri, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırılara tepki gösterdi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada "Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine bu sabahki saldırıları koşulsuz kınıyorum. Basın özgürlüğüne herkes tarafından saygı gösterilmelidir" dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries da, "Saldırganları ve kurbanları kim olursa olsun, basına karşı yapılan saldırıları ve yıldırma hareketlerini kınıyoruz" ifadesini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ise "Her gazetecinin olduğu gibi, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in de misilleme korkusu olmadan haber yapma hakkını savunuyoruz. Gazetecilere yönelik şiddet hiçbir zaman kabul edilemez. Özgür ve çok sesli bir basın demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir" ifadesine yer verdi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann da yaptığı yazılı açıklamada, "Bu sabah yapılan saldırıları kınıyorum ve olayın hızlı şekilde aydınlatılacağını umuyorum. Medya organlarına yönelik yapılan saldırılar kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine bugün sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken, binada hasar oluştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :