Yeni Orta Vadeli Program

Yeni Orta Vadeli Program

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:- "OVP, açıklandığı şekilde bugünün Resmi Gazetesi'nde yayımlanmadı. Türkiye ekonomisinin parçası olan tüm finansal ve ekonomik aktörlere yön gösterici olması gereken bir programın yayınlanacağı tarihi dahi tutturamayanlar

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Orta Vadeli Program (OVP), açıklandığı şekilde bugünün Resmi Gazetesi'nde yayımlanmadı. Türkiye ekonomisinin parçası olan tüm finansal ve ekonomik aktörlere yön gösterici olması gereken bir programın yayınlanacağı tarihi dahi tutturamayanların, OVP'nin makroekonomik öngörülerini tutturması çok gerçekçi değil." değerlendirmesinde bulundu.

Böke, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, geçen salı yaptığı basın toplantısında, "OVP'nin Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanacağını" söylediğini hatırlattı.

Aceleyle yapılan basın açıklamasının amacının, hukuken OVP'nin yayınlanma tarihinde yaşanan gecikmelere dair eleştirileri engellemek olduğunu savunan Böke, "OVP, açıklandığı şekilde bugünün Resmi Gazetesi'nde yayınlanmadı. Türkiye ekonomisinin parçası olan tüm finansal ve ekonomik aktörlere yön gösterici olması gereken bir programın yayınlanacağı tarihi dahi tutturamayanların OVP’nin makroekonomik öngörülerini tutturması çok gerçekçi değil maalesef." ifadesini kullandı.

Ekonomi yönetiminin ciddiyet istediğini vurgulayan Böke, 2017 için bütçe hazırlayan, üretim ve yatırım planları yapan vatandaşlara yol göstermesi gereken OVP'yi ortaya koyamayan iktidarın, piyasalara yol gösterici olma becerisini tamamen sıfırladığını belirtti.

Böke, söz konusu OVP'nin "Türkiye ekonomisi küçülecek, işsizlik ve cari açık artacak, enflasyon daha da yükselecek, Türkiye uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarının iki dudağı arasına sıkışmaya devam edecek, kişi başına düşen milli gelir, 10 bin dolarlara çıktığı küresel ortamı bulamayacağı için bu günden sonra daha da zorlanacak, tüm vatandaşlar daha da fakirleşecek, gelir dağılımındaki bozulma artarak devam edecek." anlamına geldiğini iddia etti.

OVP'nin, iktidarın, Türkiye ekonomisini yönetemediğinin itiraf metni olmaya aday olduğunu ileri süren Böke, hükümetin 2012'de açıkladığı 2023 ekonomi hedeflerinin, bugünden kaybedildiğini savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :