Yeni Orta Vadeli Program

Yeni Orta Vadeli Program

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ülkü: - "Biz, iş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde de pozitif büyüme alışkanlığını sürdüreceğini, hatta ivmesini artırarak 2017 için öngörülen yüzde 4,4'lük büyüme hedefini aşacağını dü

İZMİR (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, yeni Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin, "Biz, iş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde de pozitif büyüme alışkanlığını sürdüreceğini, hatta ivmesini artırarak 2017 için öngörülen yüzde 4,4'lük büyüme hedefini aşacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Ülkü yaptığı yazılı açıklamada, 2017-2019 dönemini kapsayan OVP'yi değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin kesintisiz 27 çeyrektir büyüdüğüne işaret eden Ülkü, 2016 yılına ilişkin büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilerek yüzde 3,2’ye çekilmesinin olağan karşılanması gerektiğini belirtti.

Son dönemdeki gelişmelerin OVP'de revizyonu zorunlu hale getirdiğini vurgulayan Ülkü, şunları kaydetti:

"2016 yılının Ocak-Ağustos döneminde önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azalan ihracat ve yüzde 7,2 oranında azalan ithalat, dış ticaret rakamlarına yönelik önceki programda yer alan tahminlerde revizyonu zorunlu hale getirmişti. 2016 yılının Ağustos ayında yüzde 7,7 artan ihracat ve yüzde 3,7 artan ithalatla birlikte, kalan 4 ayda dış ticaretin ivme kazanacağını ve güncel OVP kapsamında öngörülen hedeflerin tutturulacağını düşünüyoruz.

Biz, iş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde de pozitif büyüme alışkanlığını sürdüreceğini, hatta ivmesini artırarak 2017 için öngörülen yüzde 4,4’lük büyüme hedefini aşacağını düşünüyoruz.

Yeni Orta Vadeli Program, Türkiye ekonomisinin hedeflerinden vazgeçmediğini göstermekte, kendisine yöneltilen bütün iç ve dış tehditlere rağmen, yapısal reformların hayata geçirileceğine ve belirlenen büyüme stratejisinin kararlılıkla uygulanacağına işaret etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler