Yeni mezun özel harekatçılar yemin etti

Yeni mezun özel harekatçılar yemin etti

Çankırı POMEM'de özel harekat branşında eğitim gören 360 polis adayı diplomalarını aldı- Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ayhan:- "19. dönem polis özel harekat alımlarının ilk ilanı 31 Ekim 2016 tarihinde çıktı. Biz bu yola 10 bin öğrenci almak üzere çık

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 360 özel harekat polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan, bugün farklı illerde temel özel harekat eğitimi alan 3 bin 24 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Polis özel harekat eğitimi için çok sayıda başvuru yapıldığını belirten Ayhan, "19. dönem polis özel harekat alımlarının ilk ilanı 31 Ekim 2016 tarihinde çıktı. Biz bu yola 10 bin öğrenci almak üzere çıktık. Bu ilanın akabinde ön başvurularla 450 bin 24 gibi Türkiye tarihinde görülmemiş bir ön başvuru oldu." dedi.

Ön başvurun ardından 294 bin adayın çeşitli mülakatlardan geçtiğini ve eğitim almaya hak kazanan 10 bin öğrencinin eğitimlerine başlandığını anlatan Ayhan, şöyle konuştu:

"2015 yılı ile Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda yapılan değişiklikle Türk polis teşkilatına günümüze kadar bu mezunlarımızla 56 bin 433 taze kan pompalanmış oldu. Bu 56 bin 433 adayın 7 bin 346'sı da rütbeli komiser yardımcısı olarak atandı. Kısa bir süredir teşkilatımıza büyük bir takviye gerçekleştirilmiş oldu."

- "Aklınızı hiç kimseye kiraya vermeyin"

Mezun olan polis özel harekat öğrencilerine her zaman devletin yanında durmaları gerektiğini söyleyen Ayhan, "Temel düsturunuz devletin ve milletin polisi olmak, bu millete hizmet etmek olsun. Sevdanız millete, sadakatiniz devlete olsun. Aklınızı hiç kimseye kiraya vermeyin. Birilerinin adamı değil, devletin adamı olmanızı sizlerden rica ediyorum." dedi.

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kocaoğlu da devlete yönelik her türlü tehdide karşı etkin mücadele edecek özel harekatçıları mezun etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle yüz yıllardır terör örgütleri ve çıkar gruplarının hedefi konumunda bulunduğuna dikkati çeken Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Son olarak 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi işgal edip parçalamak amacıyla ülkemize yönelik alçakça bir saldırı oldu. Bin yılın ihanetini yaşadık. Bu hain saldırı kahraman Türk milleti ve vatansever kamu görevlileri tarafından bağımsızlık ve vatan sevgisiyle bertaraf edildi. Sizler de üzerinde yaşadığımız ülke topraklarında terör örgütlerine karşı daima uyanık olun. Bu vatanın birer evladı olduğunuzu unutmayın. Aklınızı asla kiraya vermeyin. Hiçbir zümre ve çıkar grubu karşısında asla eğilmeyin. Ne pahasına olursa olsun hak ve adaletten ayrılmamayı görev edinin. Yapacağınız vatan hizmetlerinizde yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Konuşmaların ardından özel harekat polisi adayları yemin etti. Dönem birincisi Muhammet Yasir Ağaç, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Çankırı POMEM'de ilk 10'a giren polislerin diploma ve hediyelerini Vali Hamdi Bilge Aktaş, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Ayhan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt ve diğer yetkililer verdi.

Diplomalarını alan özel harekat polisi adayları daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :