Yeni kollarıyla cep telefonu kullanmaya başladı

Yeni kollarıyla cep telefonu kullanmaya başladı

Tarlada bulduğu kimyasal maddenin patlaması sonucu kollarını kaybeden ve 9 ay önce beyin ölümü gerçekleşen kişinin kolları nakledilen Mustafa Sağır, cep telefonu kullanmaya başladı- Türkiye'nin kol nakli yapılan 4. kişisi Sağır:"Bana kollarını veren Emin

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Tarlada bulduğu kimyasal maddenin patlaması sonucu iki kolunu da kaybeden, 2 Şubat'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin kolları nakledilen Mustafa Sağır, (29), ameliyatından yaklaşık 9 ay sonra cep telefonu kullanmaya başladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 9 ay önce çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nakilli kollarını yeni yeni kullanmaya başladığını anlattı.

Tarlada bulduğu kimyasalın patlaması sonucu kollarını kaybettiğini ve 8 yıl kolları olmadan yaşadığını belirten Sağır, "Kollarımın olmayışının eksikliğini çok yaşadım. İnsan başına böyle bir olayın geleceğini hiç tahmin etmiyor." dedi.

Yaşadığı mağduriyetin son bulması için sürekli dua ettiğini ve dualarının kabul olduğunu dile getiren Sağır, nakil ameliyatının ardından kollarını tam anlamıyla kullanabilmesi için halen zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin kol nakli yapılan 4. hastası olan Sağır, son 20 gündür kimseden yardım almadan cep telefonu araması yaptığını, ardından da mesaj yazmayı başardığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini aktaran Sağır, "Artık telefon kullanabiliyorum. Cumhurbaşkanımızı aramak istiyorum veya nakilli kollarımla onun telefonunu açmak benim için büyük bir şereftir, çünkü Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum." diye konuştu.

- "Bana kollarını veren Emin kardeşimin annesini aradım"

Telefon kullanırken kimseden yardım almamanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Sağır, şunları söyledi:

"Telefon kullanmaya başladığım zaman ilk olarak annemi aradım. Daha sonra kardeşlerimi, arkadaşlarımı aradım. Hatta şöyle bir şey oldu, bana kollarını veren Emin kardeşimin annesini aradım. O benim ikinci annemdir ve ailemdir. Nakilli kollarımla mesaj yazdım kendisine. Mesajı kimin yazdığını sorduğunda ise kendimin yazdığını söyledim ve çok şaşırdı. Bir hafta sonra yine ziyaretime geldi ve çok sevindi mesaj yazdığımı görünce."

Adıyaman'da yaşayan ve 8 yıl önce tarlada bulduğu amonyum sülfat ile amonyum nitrat karışımının patlaması sonucu iki kolunu da kaybeden 29 yaşındaki Mustafa Sağır'a, 2 Şubat 2016'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları nakledilmişti.

Sağır, 27 Nisan'da hastaneden taburcu edilmiş, bu sürenin ardından Adıyaman'da fizik tedavi görmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :