Yeni kimlik kartları 2 Ocak'tan itibaren dağıtılacak

Yeni kimlik kartları 2 Ocak'tan itibaren dağıtılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, nüfus cüzdanının yerine alacak yeni çipli kimlik kartlarının 2 Ocak'tan itibaren dağıtılmaya başlayacağını...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, nüfus cüzdanının yerine alacak yeni çipli kimlik kartlarının 2 Ocak'tan itibaren dağıtılmaya başlayacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Kamçı, yeni kimlik kartını Kocasinan İlçe Nüfus Müdürlüğünden aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kamçı, ilçe nüfus müdürlüklerinin T.C. Kimlik Kartı başvurularını almak üzere hazır olduklarını, tüm teknik kontrollerin yapıldığını belirtti.

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olacağını ifade eden Vali Kamçı, şunları kaydetti:

"Uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biometirik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecektir. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecektir. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartı ile erişebilecektir. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecektir. Kimlik kartı, elektronik imza olarak kullanılabilecektir. Kimlik kartı, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacaktır. 2 Ocak 2017'den itibaren yeni kimliklerin dağıtımına başlanacak."

Vali Kamçı kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda çağrı merkezi veya nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerektiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler