Yeni kalple yeni hayata başladı

Yeni kalple yeni hayata başladı

Yaklaşık 15 yıldır kalp hastası olan ve temmuz ayında Diyarbakır’da hayatını kaybeden 17 yaşındaki bir genç kızın kalbi nakledilen 50 yaşındaki Uluğ, adeta ikinci hayatını yaşıyor- Uluğ: - "İnsanın başına geldikten sonra aklına geliyor. Biz de aile olarak

ADANA (AA) - Adana'da gerçekleştirilen kalp nakliyle yeniden hayata tutunan 50 yaşındaki hasta, sağlığına kavuşmanın keyfini yaşıyor.

Yaklaşık 15 yıldır kalp hastası olan ve 8 yıldır da pille yaşamını sürdüren 50 yaşındaki Nevzat Uluğ, temmuz ayında Diyarbakır’da hayatını kaybeden 17 yaşındaki bir genç kızın kalbinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle Adana’ya getirilen kalp, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezinde Prof. Dr. Öner Gülcan, Prof. Dr. Atilla Sezgin, Doç. Dr. Hüseyin Ali Tüner, Uzm. Dr. Özgür Ersoy ve Uzm. Dr. Utku Alemderoğlu’ndan oluşan ekibin gerçekleştirdiği 6 saat süren başarılı bir operasyonla Uluğ’a nakledildi.

Ameliyat sonrası bir süre daha hastanede tedavisi devam eden Uluğ, daha sonra taburcu edildi. Yeni kalbi ile ikinci hayatına "Merhaba" diyen Uluğ, hızla sağlığına kavuşmaya başladı.

Nakli gerçekleştiren ekip adına Uzm. Dr. Alemdaroğlu, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Uluğ’u evinde ziyaret etti.

Alemdaroğlu, hastanın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek şöyle konuştu:

"Nevzat Bey'i çok iyi gördüm. Nakil öncesinde hep yatan, hareket etmekte büyük sıkıntı çeken bir hastamız vardı. Ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesinde kısa yürüyüşler yaparken kendisini görme imkanımız olmuştu ama şimdi normal hayatına yavaş yavaş döndüğünü, evinin içinde rahat rahat hareket ettiğini ve emeklerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. Hastamız artık daha sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilecek” dedi.

Alemdaroğlu, Uluğ'un, organ bağışının hayat kurtardığına dair en güzel ve canlı örnek olduğuna işaret ederek vatandaşların konuya duyarlı olmalarını istedi.

Prof. Dr. Öner Gülcan da Adana'da gerçekleştirilen kalp naklinin bölge için gurur kaynağı olduğunu ifade eti.

- "Nakil sonrası ikinci hayatıma başlamış oldum"

Uluğ da nakilde emeği geçenlere teşekkür ederek şimdilik bütün gün evde vakit geçirdiğini anlattı. Ameliyat öncesi hiç yürüyemediğini aktaran Uluğ, "Nakil sonrası ikinci hayatıma başlamış oldum. Şimdi daha rahat konuşabiliyor ve gezebiliyorum." dedi.

Organ bağışı konusunda insanların daha duyarlı olması gerektiğine dikkati çeken Uluğ, "Doğumda gülüyoruz, ölümde ağlıyoruz. Vade dolduktan sonra organlarımız boşa gidecek ama bunları bağışlarsak birkaç hastaya umut oluruz. İnsanın başına geldikten sonra aklına geliyor. Biz de aile olarak organ bağışında bulunacağız.” diye konuştu.

Nevzat Uluğ’un oğlu Ferhat Uluğ da babasının yanında refakatçi olarak kaldığı için askerliğini ertelemek zorunda kaldığını, yakın zamanda birliğine teslim olacağını dile getirerek babasının nakil sonrası sağlığına kavuştuğunu, artık gönül rahatlığıyla askere gidebileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler