Yeni Kabine'de Konyalı bakanlar! Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir?

Yeni Kabine'de Konyalı bakanlar! Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinede Ticaret Bakanı olarak takdim ettiği Ömer Bolat kimdir? İşte Konyalı Bakan Ömer Bolat'ın biyografisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Yüzyılı'nın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu oldu.

Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yer aldı.

TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT KİMDİR?

Aslen Konya Ereğlili olan Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlk-orta-ticaret lisesi tahsilini İstanbul'da Yaptı. Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ekonomik ilişkiler bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki uluslararası ekonomi ve işletme programından mezun oldu. Yurda dönüşünde Marmara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nden "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını 30 Ocak 1989'da aldı.

Askerlik görevini 1989 yılı içinde Gölcük'te yaptı. Eylül 2015 tarihinden itibaren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde uluslararası ekonomi, yönetim, işletme ve girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermektedir.

Prof. Dr. Ömer Bolat, İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (İKV) 1981-1993 yılları arasında uzman-araştırmacı olarak çalışmasını müteakiben, 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu'ndaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan yardımcısı ve Nisan 2004-2008 yılları arasında 4 yıl da MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev yaptı.

19 Nisan 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul'da MÜSİAD Genel Başkanlık görevini devretti. Bunun yanında, 2006-2008 yılları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (TOBB-DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı.Prof. Dr. Ömer Bolat, Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda seminer, kurs ve sempozyumlara katıldı. 30 kadar rapor, kitap ve 110 civarında makalesi yayınlandı. Nisan 2007'de Küre Yayınları tarafından "Medeniyet İdeali" isimli, Ağustos 2009'da Hayat Yayınları tarafından "Liderlik Gönül İşidir" isimli iki kitabı yayınlandı.

Özel sektörde, personel taşımacılığı, inşaat, traktör üretimi, tekstil üretimi, liman işletmeciliği ve yazılı ve görsel medya sektörlerinde iştigal eden ALBAYRAK Holding A.Ş.'de, Genel Koordinatör (CEO) olarak Mayıs 2000'den bu yana iş hayatını sürdürmektedir. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) 3 yıl süreyle (Eylül 2012-Eylül 2015) üye ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kasım 2015'den buyana AK Parti "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" Asıl Üyesi olarak görev yapmaktadır. Halen birçok gönüllü teşekküllerde gönüllü hizmet yapmaktadır.

Evli ve iki çocuğu olan Prof. Dr. Ömer Bolat, İngilizce ve Almanca biliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.