Yeni iş yerini terör mağduru annelere açtırdı

Yeni iş yerini terör mağduru annelere açtırdı

Nusaybin'de terör örgütü PKK'nın mağdur ettiği vatandaş, Batman'da yeni açtığı iş yerinin kurdelesini, kendisi gibi terörden dolayı evlerini terk eden 24 anneye kestirdi - İşadamı Bozkurt: -" Nusaybin'de terör nedeniyle ekmek kapılarımız kapandı. Kendi me

BATMAN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK tarafından ev ve işyeri yıkılan işadamı Cemal Bozkurt, Batman'daki güzellik merkezinin açılışını, terör saldırıları sonucu evlerini terk eden 24 anneye yaptırdı.

İşadamı Cemal Bozkurt, güzellik merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, 32 yıldır eşi ile Nusaybin'de güzellik merkezi işlettiğini belirtti.

Terör örgütü mensuplarınca iş yeri ve evinin kullanılamaz hale getirildiğini anlatan Bozkurt, bu nedenle ilçeyi terk ettiğini ve Batman'a yerleştiklerini söyledi.

Doğup büyüdüğü memleketini terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Bozkurt, "Nusaybin'de terör nedeniyle ekmek kapılarımız kapandı. Kendi memleketimizde, evimizde göçmen olduk, göç ettik. Bu rızık kapısını açmaya karar verdik. Sağ olsun dostlarımız sayesinde bu iş yerini açtık" dedi.

Tıp fakültesinde okuyan oğlunun okulunu dondurmak zorunda kaldığını belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Kızım da lisede okuyor. 1 yıl bir kuruş onlara yardım edemedim. 'Baba' dedikleri zaman ağlıyordum. Bu durum bir babayı kahreder ve ölüme bile götürür. Psikolojimiz bozuldu. Geldik dostlarımız sayesinde, onların moral desteği ile burayı açtık. Umarız hayırlara vesile olur."

- Siyah kurdeleyi kendisi gibi mağdur 24 anneye kestirdi

İş yerini siyah kurdele ile açan Bozkurt, kurdeleyi ise kendisi gibi Nusaybin'den terörden dolayı evlerini terk edip Batman'a gelen 24 anneye kestirdi.

"Keşke bütün anneleri çağırıp burayı açtırabilseydik" diyen Bozkurt, "Siyah kurdele ile açmamızın nedeni acımızı temsil etmesidir. Bizim annelerimiz olmasaydı biz olmazdık. Yarın Anneler Günü, onun için bir nebze olsun onlara acıyı temsil eden o siyah kurdeleyi parçalayarak o acıyı parçalamalarını istedik, ancak bu şekilde acılar paylaşılır." diye konuştu.

Yeni iş yerini terör mağduru annelere açtırdı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler