Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması

Van'da düzenlenen yeni eğitim ve öğretim yılının açılış töreninde, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşenler anıldı- Milli Eğitim Müdürü Kırekin: "(FETÖ'nün darbe girişimi) Hain emellerini maalesef okullarımızda okuttuğumuz, kışlalarda

VAN (AA) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Zaferler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Halk oyunları gösterisi ve okula yeni başlayan bazı öğrencilere çiçek takdimiyle devam eden törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 15 Temmuz'da ihanetin en büyük örneğinin gösterilerek demokrasi ve Cumhuriyet'e karşı darbe girişiminde bulunulduğunu anımsattı.

Tüm vatandaşların darbe girişiminde bulunan hainlere karşı göğsünü siper ettiğini vurgulayan Kırekin, şöyle konuştu:

"Hain emellerini maalesef okullarımızda okuttuğumuz, kışlalarda eğittiğimiz ve beslediğimiz, namuslu vatandaşlarımızın alın terinden, el emeğinden biriktirilen paraları, 'himmet' adı altında alarak büyüttükleri terörist kılıklı hainler eliyle gerçekleştirmek istediler. Vatanımızı bölmek karanlığa sürmek için her türlü vahşeti ve gözü dönmüşlüğü ortaya koydular. Vatanına, meclisine, cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmak için korkmadan tanklara ve her türlü makineli silaha karşı canını feda etmeye hazırlanan yüzlerce vatandaşımızı ve güvenlik güçlerimizi şehit ettiler. 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha anıyoruz."

- "Şehitlerimizi anmak insani sorumluluğumuz"

Öğretmen Sümeyra Kurunç da 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulduğunu anlattı.

"Başta başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır." diyen Kurunç, "Türk milleti bu demokrasi sınavından yüzünün akı ile geçmiştir. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insanı sorumluluğumuzdur." ifadesini kullandı.

Törenin ardından öğrencilere, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan demokrasi mücadelesini anlatan broşürler dağıtıldı.

- FETÖ okulunda öğrenciler ders başı yaptı

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Van'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilerek kapatılan Özel Serhat Nevbahar İlkokulu, "15 Temmuz Şehitleri" okulu ismiyle yeni eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başladı.

FETÖ'yle irtibatları kesilen okulun milletin hizmetine açılması, çevredeki veliler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, ilçede FETÖ'yle ilişkisi kesilen okulun bünyesinde iki okulun birden hizmet vereceğini söyledi.

Okulun Milli Emlak Müdürlüğüne devredildikten sonra kendilerine tahsis edildiğini kaydeden Yavuzer, "24 derslikli bir çok güzel okul. Bu okulumuz inşallah yeni dönemde devletin okulu olarak hizmet edecek. Okulumuzun adını 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu koyduk. Sadece bir okulumuzda bine yakın kayıt aldık. Okulumuz tüm milletimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Öğrenci velisi Tayyip Selçuk ise FETÖ'yle irtibatı kesilen okulların milletin hizmetine sunulmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Okullardaki eksiklerin giderilip yeni eğitim ve öğretime açılmasının millet için hayırlı olacağını ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Buradaki okulların millete devredilmesi çok iyi oldu. Öğretmenler öğrencilerimizle çok iyi ilgileniyorlar. Allah bir daha FETÖ gibi hainlere fırsat vermesin. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Bu okulların milletin hizmetine sunulmasından sonra vatandaşlar olarak bizler de eğitim ve öğretim için elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimize her türlü desteği vereceğiz. Mahalleli olarak son derece memnunuz."

- Bitlis

Bitlis'te 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı, il merkezi ve ilçelerdeki 94 bin 523 öğrenci ders başı yaptı.

Kentteki veliler, sabahın erken saatlerinde çocuklarını okula götürerek, bir süre sınıflarda çocuklarıyla sıralarda oturdu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının heyecanını yaşayan ve öğretmenlerine sarılan öğrenciler, arkadaşlarıyla da bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında, il merkezi ve ilçelerdeki 94 bin 523 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Korkmaz, "İl genelindeki 701 okulda 4 bin 689 öğretmen ve idareci, bugün itibarıyla ders başı yaptı. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

- Hakkari

Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli Teğmen Seher Aslı Karakaya'nın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.

Törene, Vali Vekili Hasan Ongu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, kurum amirleri, askeri erkan, gaziler ve yakınları katıldı.

- Muş

Muş Sütlüce Köyü İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Muş Vali Yardımcısı Ercan Öter, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında gayret göstererek başarılı olmalarını isteyerek, devletin son 15 yıldır eğitime önemli yatırımlar yaptığını belirtti.

"Bütçe içerisinde en büyük payı alan eğitimdir." diyen Öter, şöyle devam etti:

Şu an ilimizde sınıf mevcutlarının ortalaması 26'dır. Bu Türkiye ortalamasının üzerindedir diyebiliriz. Devlet olarak fiziki ortamları sağlarken özellikle veli ve öğretmenlerimize çok büyük iş düşüyor. Bundan dolayı herkesin okullarımıza destek vermesi gerekir. Aile eğitiminden sonra okul eğitimi önemli bir rol oynuyor. Bundan dolayı bu dönemi çok verimli geçirmemiz gerekir. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı gençlerimize hepimizin sahip çıkması gerekir."

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise akademik anlamdaki başarıların yanında okullardaki fiziki ortamların iyileştirilerek, öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim yapması için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Muş'ta eğitimin hak ettiği yere gelmesinin çaba ve gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Arslan, "691 okulumuzda 4 bin 819 derslikte 124 bin 483 öğrenci ve 6 bin öğretmenimizle 2016-2017 eğitim öğretim yılına heyecanla başladık ve sürdüreceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :