Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da törenler yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.

Gaziantep'te DAEŞ terör örgütünün hücre evine düzenlenen operasyon sonucu şehit olan Hüseyin Gümüş'ün adının verildiği imam hatip ortaokulunda tören yapıldı.

Törende, İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan videolar izlendi, şehidin büyük oğlu Ahmet Gümüş babasını anlattı, küçük oğlu Arda Gümüş de şiir okudu.

Daha sonra şehit astsubay Ömer Halisdemir için yazılan "30 Kuş" şiiri okundu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan İsmet Doğan yaşadıklarını anlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, konuşmasında, iki güzelliği bir arada yaşadıklarını söyledi.

19 Eylül'ün Gaziler Günü olduğunu vurgulayan Yerlikaya, tüm gazileri rahmetle minnetle andığını kaydetti.

Yerlikaya, Gaziantep'te toplam 594 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydederek, "22 bin öğretmenimiz, bin 140 okul müdürümüz göreve başladı. Suriyeli öğrenci oranımız geçen sene yüzde 56 civarındaydı. Bu sene bu oranı daha da artırmak istiyoruz. Buradan okul müdürlerine sesleniyorum. Devletimizin, hükümetimizin eğitim politikasını gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu başarı bayrağını okullara dikecek olan sizlersiniz." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün geçmiş yıllarda sınav sorularını çaldığına dikkati çeken Yerlikaya, öğretmenlere ve okul müdürlerine çok iş düştüğünü söyledi.

Öğretmenlere seslenen Yerlikaya, doğru, ahlaklı, bütün ilimlerden anlayan, bilimi seven, büyüklerine hürmetli, küçüğünü seven, gözünü, kulağını haramdan, dilini şerden koruyan, Allah'tan korkan nesiller istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Yerlikaya, protokol üyeleri ve şehit Hüseyin Gümüş'ün küçük oğlu Arda, ilk ders zilini çaldı.

-Malatya

Malatya'da Özel İdare İlkokulu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Miktat Alan, burada yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Alan, bilginin çeşitlendiği, kolay ulaşılır hale geldiği, hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşadıklarını belirterek, teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlamak ve olumsuzluklardan uzak kalabilmek için iyi bir eğitim almanın şart olduğuna söyledi.

Okulların hayatın küçük bir kopyası olduğunu dile getiren Alan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sevgili öğretmenler, sizler öğrencilerinizin model aldığı örnek şahsiyetlersiniz. Ahlak temelli bir eğitim binası tesis etmek ve böylelikle geleceğimizi teminat altına almak hususunda en önemli görev sizlere düşmektedir. Karşılaşacağınız sorunları sağduyu ve hoşgörü ile çözüme ulaştırdığınızda, öğrencilerinizi özgüveni tam, hedeflerini bilen kişiler olarak yetiştirdiğinizde milli hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğimizden şüphemiz yoktur."

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da Malatya'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 170 bin öğrenci, 6 bin 500 derslik ve 12 bin 500 öğretmenle başlattığını aktardı.

Tatlı, Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da bütün okullarda 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkedeki direnişin işleneceğini anlattı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla il merkezi ve ilçelerdeki 261 bin 136 öğrenci, ders başı yaptı.

Velilerden bir bölümü, sabahın erken saatlerinde çocuklarını okula götürerek, bir süre sınıflarda çocuklarıyla oturdu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının heyecanını yaşayan ve öğretmenlerine sarılan öğrenciler, arkadaşlarıyla bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında, il merkezi ve ilçelerdeki 261 bin 136 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Akkurt, bin 83 okulda 13 bin 854 öğretmenle hizmet vereceklerini belirterek, bütün idareci, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

- 5 bin 87 Suriyeli çocuk da ders başı yaptı

Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin kaldığı çadır kentteki okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Yaklaşık 18 bin kişinin yaşadığı çadır kentteki 60 Suriyeli öğretmenin görev yaptığı okuldaki 5 bin 87 öğrenci, 100 sınıfta eğitime başladı.

Çadır kentteki okulda, 450 lise, bin 175 ortaokul, 2 bin 913 ilkokul ve 549 da okul öncesi öğrencisi bulunuyor.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Karaköprü Ali Baba İlkokulu'nda yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Güngür Azim Tuna, yaptığı konuşmada, "Peygamberler şehri" olarak bilinen kentin, medeniyetlere ev sahipliği yapması yönüyle eğitim alanında önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Kentin eğitim açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tuna, "Özellikle değerler eğitimiyle ilgili nelerin üzerinde duracağımız konusunda 15 Temmuz'dan almamız gereken dersler olduğunu düşünüyorum. 15 Temmuz, sadakatle ihanetin ak ve kara gibi net ayrıldığı bir gündür." dedi.

Çocuklara sadakat anlatıldığı zaman içeriğinin iyi doldurulması gerektiğini vurgulayan Tuna, sadakat ve sadık olunması gerekenlerin iyi öğretilmesi tavsiyesinde bulundu.

Öğretmenlere de seslenen Tuna, şöyle konuştu:

"Çocuklarımıza sadakati öğretirken 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmakta kararlılıkla ilerlediğimiz cumhuriyetimizin hangi temeller üzerine yükseldiğini iyi kavratmamız gerekiyor. Bu temel 'egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' sözüyle ifadesini bulmuştur. Milli iradenin önünde, çevresinde, yöresinde hiçbir şey olamaz. Bu söz 15 Temmuz gecesi hayat bulmuş, milli iradeye darbe vurmaya çalışanlar, milletin çelik iradesi karşısında hüsrana uğramışlardır. Değerler eğitimi hiçbir boşluğa meydan vermeyecek şekilde verimli bir şekilde geçirilmelidir."

Konuşmanın ardından öğrenciler, şiir okudu.

Törenin sonunda Tuna ve beraberindekiler, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz" konulu dersi dinledi.

Şehitlerin isimlerinin bulunduğu listeyle yoklama yapıldı.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'ni anlatan kısa film izlendi.

Öte yandan Siverek ilçesinde de 76 bin 310 öğrenci ders başı yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Dumlupınar Ortaokulu'nda öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

Kapanoğlu, yaptığı konuşmada, öğrencilerin ülkenin geleceği, idarecileri ve mutlu yarınları olduğunu söyledi.

Öğrencilere, derslerine iyi adapte olmalarını tavsiye eden Kapanoğlu, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

-Kilis

Kilis'te 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açıldı.

Suriyeli öğrenciler de kentteki konteyner kentlerde ve çeşitli geçici eğitim merkezlerinde eğitimlerine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kent genelinde yaklaşık 20 bin Suriyeli öğrenci bulunduğunu söyledi.

Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri adına gerekli ortamın sağlandığını belirten Alagöz, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere ilimizde Suriyeli misafirler bulunmaktadır. Bu yıl tüm ülkemizde olduğu gibi Suriyeli öğrenciler, bizim eğitim sistemimize dahil edilerek onlar da bizim Türk öğrencilerimizle aynı sınıfları ve derslikleri paylaşacaklar. İlkokul, ortaokul ve lisede bütün öğrencilerimiz karma bir eğitime tabi tutulacaklar."

Alagöz, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının aynı şekilde Suriyeli öğrencilere de uygulanacağını sözlerine ekledi.

- Adıyaman

Adıyaman'da da ilk zilin çalması dolayısıyla 150 bin öğrenci ders başı yaptı.

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen törende, 15 Temmuz darbe girişimine tepki içeren şiirler okundu.

Öğrenciler, okudukları şiirlerle programa katılan ailelerine ve öğretmenlerine duygu dolu anlar yaşattı.

Okul Müdürü Abubekir Turmaz, eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "15 Temmuz gecesi vatandaşlar olarak bizler de hiçkimsenin bu ülkenin milli egemenliği, milli iradesi, bağımsızlığı üzerinde söz söyleyemeyeceğini, müdahale edemeyeceğini tamamen açık ve net belirttik. 15 Temmuz gecesini anma etkinliklerini okulumuzda yaptık. Bu tür etkinlikler devam edecek. Amacımız cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkacak nesiller, insanlar yetiştirmek." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :