Yeni eğitim öğretim yılı

Yeni eğitim öğretim yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlayacak olması dolayısıyla mesaj yayımladı

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, yarın 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Torun mesajında, "2016-2017 eğitim öğretim yılının ve İlköğretim Haftası'nın çocuklara, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Bir ülkenin kendisini nasıl tanımladığının ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesinin o ülkenin eğitim düzeyi ve yakaladığı başarı olduğunu vurgulayan Torun, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Yüce Atatürk de 'Eğitimdir ki bir milleti ya hür bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder' özdeyişiyle eğitimin önemini en güzel şekilde vurgulamıştır." ifadesini kullandı.

Son dönemde yaşanan olayların, Türkiye'nin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolunun, geleceğin teslim edileceği, laik, demokratik cumhuriyetin teminatı çocukların güvenilir ellerde, Atatürk ilke ve devrimlerinin yolunda eğitim almalarını sağlamak olacağını belirten Torun, şunları kaydetti:

"Bu anlamda en önemli görev şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli öğretmenlerine düşmektedir. Ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, özgür düşünen, düşündüğünü demokratik yollarla açıkça ifade edebilen, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında yürüyen bireyler yetiştirmektir. Üstlendikleri bu onurlu görev hem çok zordur, hem de çok kutsaldır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :