"Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" projesi

"Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" projesi

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Güneren:- ''Programın amacı Mimar Sinan eserlerini tanıtmak. Pratik anlamda da Trakya'daki Mimar Sinan eserleriyle ilgili olarak bir saha çalışması yapacağız

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" projesi kapsamında rehberler için eğitim programı düzenlendi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansı ile Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından düzenlenen ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün paydaşı olduğu proje kapsamında eğitimlerin 5 Eylül'de başladığını söyledi.

Profesyonel rehberlere eğitim verildiğini anlatan Güneren, ''Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 3 uzmanı vakıf kültürü, vakıf medeniyeti ve vakıf eserleriyle ilgili bilgiler verdi. Programın amacı Mimar Sinan eserlerini tanıtmak. Pratik alanda da Trakya'daki Mimar Sinan eserleriyle ilgili olarak bir saha çalışması yapacağız.'' diye konuştu.

Güneren, saha çalışmasının yarın Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde başlayacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Devamında Edirne'nin Havsa ilçesi ve Edirne merkeze gececeğiz. Mimar Sinan Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli mimarı ve Osmanlı cami mimarisinin de zirve noktası Selimiye Camisi'nin mimarı. Selimiye Camisi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasıyla hak ettiği değeri daha fazla görmeye başladı. Bu gezeceğimiz eserlerin tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yapılar. Bugün itibariyle bakım ve onarımı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce karşılanıyor. Biz rehberlerimize vakıf medeniyetinin ne olduğunu, vakıf eserlerinin bugün ne anlam ifade ettiğini, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün nasıl bir rol üstlendiğini anlatmak istiyoruz.

Rehberlerimiz de oldukça olumlu geri dönüşler yaptılar. Çok faydalandıklarını ifade ettiler. İnşallah saha eğitimiyle programı tamamlayacağız. Özellikle rehberlerimiz de kendileri için turlar, programlar hazırlayacaklar ve bunu da diğer kitlelere ulaştırmış olacağız. Eğitimlere 35 ile 40 arasında rehber katılıyor. Katılanlara da sertifika verilecek.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :