Yeni asgari ücretin açıklanması

Yeni asgari ücretin açıklanması

DSP Genel Başkanı Aksakal:- "Açlık ve yoksulluk sınırı için resmi rakamlar dikkate alındığında insanlarımıza reva görülen bu ücret, çalışanları ölüme terk etmekle eş değerdir"

ANKARA (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, yeni asgari ücrete ilişkin, "Açlık ve yoksulluk sınırı için resmi rakamlar dikkate alındığında insanlarımıza reva görülen bu ücret, çalışanları ölüme terk etmekle eş değerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Aksakal yaptığı yazılı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2018 yılı için uygulanacak asgari ücreti oy çokluğuyla bin 603 lira olarak belirlediğini hatırlattı.

Söz konusu miktarın, taraflarca ortaklaşa ve oy birliğiyle alınmış bir kararın sonucu belirlenmediğini ileri süren Aksakal, bunun, tam olarak işveren tarafının talep ve beklentilerine ram olmuş bir hükümetin teslimiyetinin ifadesi olduğunu iddia etti.

Aksakal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Açlık ve yoksulluk sınırı için resmi rakamlar dikkate alındığında insanlarımıza reva görülen bu ücret, çalışanları ölüme terk etmekle eş değerdir. TÜİK verilerine göre yoksulluk sınırının 5 bin 200 lira olduğu bir yerde asgari ücretin en az 2 bin 600 lira olması gerektiğini her defasında beyan ettik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler