Yeni asgari ücreti komik buldular

Yeni asgari ücreti komik buldular

Türkiye’de asgari ücretle çalışan 6 milyon insanın olduğunu belirten Türk - İş İl Temsilcisi Bekir Avcı, net 380 YTL olarak açıklanan asgari ücrete uygulanan yüzde 8.65’lik zammı “komik” olarak değerlendirdi.

Türk-İş Konya İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Bekir Avcı, asgari ücretin yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.


Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, asgari ücretin en azından 4 kişilik bir ailenin giderlerine göre belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, açıklanan asgari ücretin hem işvereni hem de çalışanı memnun etmediğini belirterek, “Türkiye’de asgari ücretle çalışan 6 milyon insan var. Bu insanlar bu parayla nasıl geçinsin. Bu işçiyi yine sefalete sürüklemekten başka bir şey olamaz” dedi.


Asgari ücretin 10’a karşı 5’le komisyonda kaybedildiğine işaret eden Avcı, “Hükümetin mutlaka çalışanlara bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Sosyal bir devlet olan ülkemizde çalışanlarımız pek sıcak karşılanmıyor.Bu ülkenin gerçek sahipleri biz çalışanlarız. Hükümet bu sistemi mutlaka düzeltmelidir” diye konuştu. Avcı, basında çıkan Cuma namazı hutbesinde asgari ücret hakkında vaaz verileceği yönündeki haberleri de hayretle karşıladıklarını belirterek, “Cuma günü asgari ücretin adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini bildiren vaazlar verilecekmiş. Bu bile çalışanların ne durumda olduğunu gösteriyor” dedi.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen yeni tarifeye göre; önümüzdeki yıldan geçerli olmak üzere asgari ücret 16 yaşından büyükler için brüt 531 YTL, net 380.46 YTL, 16 yaşından küçükler için ise net 332.43 YTL olarak açıklandı.