"Yeni Anayasa Sistemi ve Gençlik" konferansı

"Yeni Anayasa Sistemi ve Gençlik" konferansı

Hürriyet ve Adalet Derneği Genel Başkanı Ayhan:- "Yeni sistemde eğer cumhurbaşkanı meclisin feshini isterse kendi koltuğu da gidiyor. Mevcut sistem mi daha adil, daha demokratik, yoksa getirilen sistem mi?"

İSTANBUL (AA) - Hürriyet ve Adalet Derneği Genel Başkanı Taha Ayhan, "Yeni sistemde eğer cumhurbaşkanı meclisin feshini isterse kendi koltuğu da gidiyor. Mevcut sistem mi daha adil, daha demokratik, yoksa getirilen sistem mi?" dedi.

Ayhan, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi binasında düzenlenen "Yeni Anayasa Sistemi ve Gençlik" konulu konferansta konuştu.

Yeni sistemde cumhurbaşkanının tek başına TBMM'yi feshetme yetkisinin olmadığını söyleyen Ayhan, "Yeni sistemde eğer cumhurbaşkanı meclisin feshini isterse kendi koltuğu da gidiyor. Mevcut sistem mi daha adil, daha demokratik, yoksa getirilen sistem mi?" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği ile askeri yargının kaldırılması konusundaki eleştirilere de değinen Ayhan, "Getirilen düzenleme, ordu içinde adaletin sağlanması, daha adil, daha hür mahkemelerde yargılama yapılması noktasında atılan bir adımdır." diye konuştu.

Ayhan, seçilme yaşının 18'e indirilmesine ilişkin de "18 yaşındaki insan nasıl seçme ehliyetine sahipse, seçilme ehliyetine de sahip olmalı. Aksi halde 18-25 arasındaki 7 milyon kişi temsilden yoksun kalır." dedi.

Program soru-cevap bölümü ile son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :