Yemenli partilerden Hadi'nin atama kararlarına destek

Yemenli partilerden Hadi'nin atama kararlarına destek

Yemen'deki 10 siyasi parti ve hareket, Cumhurbaşkanı Hadi'nin, Ali Muhsin el-Ahmar'ın yardımcısı, Ahmed Abid bin Dağr'ın ise Başbakan olarak atanması yönünde aldığı kararları desteklediğini bildirdi

HADRAMEVT (AA) - Yemen'de 10 siyasi parti ve hareket, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Ali Muhsin el-Ahmar'ın yardımcısı, Ahmed Abid bin Dağr'ın ise Başbakan olarak atanması yönünde aldığı kararları desteklediğini açıkladı.

Genel Halk Kongresi Partisi (Hadi'yi destekleyen tarafı), Güney hareketi, Yemen Sosyalist Partisi, Islah Partisi, Nasırcı Birliği Partisi, Reşad Partisi, Adalet ve İnşa Partisi, Milli Dayanışma Partisi, Barışçıl Değişim için Nahda Partisi ile Barış ve Kalkınma Partisi tarafından yazılı olarak yapılan ortak açıklamada, Yemen'in "yüksek çıkarlarından" hareketle alınan, "siyasi uzlaşı ve milli birliği güçlendirdiği" belirtilen bu kararların desteklendiği ifade edildi.

Açıklamada "darbe karşıtı" olduğuna işaret edilen partilerin, devleti geri almaya, güvenlik ve istikrarı sağlamaya, savaşı bitirmeye, barışı inşa etmeye, milli birliği güçlendirmeye ve yeniden imara çalışan bir tutum benimsedikleri kaydedildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, dün akşam aldığı ani bir kararla Başbakan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Halid Bahhah'ı görevden alarak cumhurbaşkanı müsteşarlığına atamıştı. Hadi, Bahhah'tan boşalan cumhurbaşkanı yardımcılığı makamına korgeneral Ali Muhsin el-Ahmar, başbakanlığa ise eski başbakan yardımcısı Ahmed Abid bin Dağr'ı getirmişti. Ahmar ve Dağr bugün yemin ederek görevlerine başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler