Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 14 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve onlara destek veren devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ile Husilerin saldırılarında 14 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda 1'i HDG'den, 11'i Husiler ve Salih yanlılarından 12 kişinin öldüğü, 11'i HDG'den onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Husilerin sivil yerleşim yerlerine topçu atışlarıyla düzenlediği saldırıda da 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile koalisyon güçlerinin desteklediği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler