Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz ve Marib'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasında yaşanan çatışmalar ve koalisyon uçaklarının saldırılarında 34 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz ve Marib kentlerinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve onlara destek veren Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ve koalisyon uçaklarının düzenlediği saldırılarda 34 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in doğu ve batı kesimlerindeki çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından 23 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, hükümete bağlı güçlerden ise iki kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar, Husilerin Taiz'in Hav El-Eşraf bölgesinde sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla düzenlediği saldırılarda aynı aileden iki kişinin yaşamını yitirdiğini, üç kişinin yaralandığını aktardı.

- Marib'de hava saldırıları

Koalisyon güçlerinin, Marib kentinin batı kesiminde Husilere ait bir devriye aracına düzenlediği saldırıda 7 militanın öldüğü ifade edildi.

Ayrıca Yemen ordusuna bağlı basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, koalisyon uçaklarına ait Patriot füze savunma sisteminin, bir balistik füzeyi havada imha ettiği, olayda herhangi bir kayıp yaşanmadığı duyuruldu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, dün Husiler tarafından Marib'e atılan iki füzeyi daha havada imha etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :