Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ordu sözcüsü Tuğgeneral Mecli:- "Ateşkesin sona ermesinin ardından tüm cephelerdeki askeri operasyonlar yeniden başladı"

SANA (AA) - Yemen ordusunun, ülkedeki ateşkesin sona ermesinin ardından tüm cephelerdeki askeri operasyonlarına yeniden başladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, ordu sözcüsü Tuğgeneral Abduh Mecli, 48 saatlik ateşkesin sona ermesinin ardından tüm cephelerdeki askeri operasyonların yeniden başladığını belirtti.

Mecli, ülkenin her karış toprağı temizlenerek darbeye son verilene ve meşruiyet yeniden kazanılana kadar kurtarma operasyonlarının süreceğini kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) destekli ordunun, Taiz vilayetinde yeni zaferler elde ettiğini anlatan Mecli, kentin kuzeyindeki Hava Savunma Merkezinin kurtarıldığını bildirdi.

Kurtarma operasyonlarının sürprizlerle dolu olduğunu belirten Mecli, gelecek günlerde hiçbir engelin operasyonların önünde duramayacağını dile getirdi.

Mecli, "Darbeci milisler ne söz ne de anlaşmaya bağlı kalıyor. Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları, ordunun tüm bölgelerdeki mevzilerine yönelik ihlallerini ve saldırılarını sürdürdü, sivilleri bombaladı, kentlere balistik füze saldırıları düzenledi." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Tümgeneral Ahmed Asiri, El-İhbariyye kanalına yaptığı açıklamada, cumartesi günü ilan edilen 48 saatlik ateşkesin sona erdiğini duyurmuştu. Ateşkesin gerekli şartların sağlanamaması nedeniyle yenilenmediğini belirten Asiri, Husiler ve Ali Abdullah Salih'e bağlı militanların yüzlerce kez ateşkesi ihlal ettiğini kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler