Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz ve Dali'de meydana gelen şiddet olaylarında 28 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı

TAİZ/DALİ (AA) - Yemen’in Taiz ve Ed-Dali kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 28 kişinin hayatını kaybettiği, 13’ü sivil 32 kişinin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı Halk Direnişi Güçlerine (HDG) ait Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, HDG ile Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında Taiz kentinde çıkan çatışmalarda 17 militan ile 5 HDG milisinin öldüğü, 19 milisin yaralandığı belirtildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Husilerin kentin bazı mahallelerine topçu ateşiyle düzenlediği saldırıda ise 2 sivil hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

HDG’nin kentteki saha komutanlarından Tevfik Abdülmelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin bölgede yer alan cumhurbaşkanlığı sarayı ve militanların karargaha çevirdiği askeri hastaneyi ele geçirdiğini kaydetti.

Geri çekilen militanların arkalarında bıraktığı mayınların hükümet güçlerinin ilerlemesini zorlaştırdığına dikkat çeken Abdülmelik, söz konusu mayınların onlarca askerin ölmesi ve yaralanmasına neden olduğuna işaret etti.

Öte yandan, askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ile HDG güçleri arasında Dali'de çıkan çatışmalarda 4 Husi öldürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :