Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

KAHİRE (AA) - Arap Birliğinin, Yemen’de yarından itibaren başlayacak ateşkesin açıklanmasını olumlu karşıladığı bildirildi.Arap Birliği Genel Sekreter...

KAHİRE (AA) - Arap Birliğinin, Yemen’de yarından itibaren başlayacak ateşkesin açıklanmasını olumlu karşıladığı bildirildi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hulli, Mısır'ın başkenti Kahire'de basına yaptığı açıklamada, Yemen’de ateşkesin açıklanmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ve Yemen’deki meşru hükümetiyle iletişimde olduklarını ifade etti.

Yemen’deki krizin çözümüyle ilgili Arap Birliğinin görüşünün körfez girişimi ve uygulama mekanizmaları, Yemen Ulusal Diyalog Kongresi sonuçları ve BM’nin ilgili kararlara dayandığını hatırlatan Bin Hulli, söz konusu mercilere göre BM’nin sunduğu barış planının uygulanabilmesi için Husilerin geri çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Bin Hulli, mercilerden çıkmanın ülkedeki krizin çözülmesini engelleyeceğini vurguladı.

Umman Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Umman Sultanı Kabus bin Said ile görüşmesi ve Umman Dışişlerinden Sorumlu Bakan Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ın Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'i temsil eden heyetle yürüttüğü çabalardan sonuç alındığını, bu çerçevede, 10 Nisan'da varılan anlaşmaya uyulması ve yarından itibaren saldırıların durdurulması konusunda uzlaşıldığını duyurmuştu.

Anlaşmaya varılan konular arasında, BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planı kapsamında ay sonunda müzakerelerin başlatılması da yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler