Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, ateşkes anlaşmasına katkı sağlayan taraflara teşekkür etti

DOHA (AA) - Birleşmiş Milletler(BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemen konusundaki barış görüşmelerine ilişkin çabalarından dolayı Umman'a teşekkür etti.

Şeyh Ahmed, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yemen'de taraflar arasındaki çatışmaların durdurulması ve barış görüşmeleri konusundaki çabalarından dolayı Umman devleti, Sultan Kabus bin Said, Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi ve devam eden desteğinden ötürü BM'ye teşekkür ediyorum." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Umman Sultanı Kabus ve Dışişleri Bakanı Alevi ile dün yürüttüğü görüşmelerin ardından, 10 Nisan'da varılan anlaşmaya uyulması ve yarından itibaren saldırıların durdurulması konusunda uzlaşıldığı duyurulmuştu.

Anlaşmaya varılan konular arasında, bu ayın sonlarında BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planı kapsamında müzakerelerin başlatılması da yer alıyor.

Şeyh Ahmed, ekim ayının sonunda sunduğu barış planında, yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı tayin edilmesi, geçiş dönemini yönetecek ve siyasi diyalog sürecinin yeniden başlamasına öncülük edecek ulusal uzlaşı hükümeti kurulması, anayasal sürecin tamamlanması ve akabinde seçimlerin yapılması gibi maddelerin yer aldığını açıklamıştı.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi, bazı temel eksiklere rağmen Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planının görüşülebileceğini bildirmişti. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de "BM'nin 2216 sayılı kararına aykırı olduğu için" planı kabul etmediklerini duyurmuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler