Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet güçleri, Taiz'de 4 bölgeyi Husiler ve devrik lider Salih yanlılarından geri aldı- Aden'de bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 polis yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'de hükümet güçlerinin, Taiz kentinde 4 bölgeyi Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından geri aldığı bildirildi.

Taiz cephesi komutanı Halid Fadıl, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ordu birlikleri ile Halk Direniş Güçleri'nin (HDG), ülkenin orta kesiminde yer alan Taiz kentinde Husiler ve Salih yanlısı güçlerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından el-Kerif, el-Keraviş, Ekimme Za er-Riş ve diğer bir bölgeyi kontrollerine aldıkları belirtildi.

Çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarının saflarında onlarca zayiatın olduğunu ifade eden Fadıl, bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Konuya ilişkin Husilerden veya Salih yanlısı güçlerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :