Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de HDG ile Husiler arasındaki çatışmalarda 13 kişi öldü, 21 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in güneybatısındaki Taiz ilinde hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasındaki çatışmalarda 13 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamada, Taiz'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile direniş güçleri arasında yeniden başlayan çatışmalarda 6 militanın öldüğü, 13 militanın yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Taiz'in doğu ve batı cephelerindeki çatışmalarda ise direniş güçlerinden 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey ve batı kesimlerinde, Husilerin yerleşim alanlarını hedef aldığı saldırılarda 4 sivil öldü, 3 sivil yaralandı.

Öte yandan, koalisyon güçlerinin, Taiz'in batısında Kızıldeniz kıyısında yer alan Muha kentindeki liman, sahil ve askeri bölgede Husiler ile Salih yanlılarına ait mevzilere yönelik 4 hava saldırısı düzenlediği öğrenildi.

Husilerin, Taiz'i kuzeyde El-Cuban bölgesinden, doğuda Er-Rabii bölgesinden kuşattığı ifade ediliyor. HDG birliklerinin, geçen ağustos ayında kentteki ablukayı kısmi olarak kırdığı, bölgede taraflar arasında çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :