Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava saldırılarında devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlısı üst düzey bir askeri yetkili öldü

SANA (AA) - Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava saldırılarında devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı üst düzey bir askeri yetkilinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçaklarının Suudi Arabistan'ın Necran bölgesinin karşı sınırlarında düzenlediği hava saldırısında devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlısı Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı Terörle Mücadele Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hasan el-Mulsi hayatını kaybetti.

Mulsi'nin Suudi Arabistan sınırlarındaki askeri mevzilere saldırılar düzenleyen Husiler ve onlara destek veren Salih yanlısı güçlerin "Necran Cephesi" komutanı olduğu aktarıldı.

Salih'in yeğeni ve Özel Kuvvetler yetkilisi Muhammed Abdullah Salih, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Mulsi'nin ölümünden dolayı bir taziye mesajı yolladı ve Mulsi'nin sınır cephesinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Öte yandan Husilere bağlı El-Mesire kanalında yer alan haberde, militanlar ve Salih yanlılarının, Necran'ın batı kesiminde Suudi Arabistan sınırındaki Nehuga askeri bölgesine saldırı düzenlediği, ardından buranın koalisyon uçakları tarafından bombalandığı ifade edildi.

Saldırıyı düzenleyenler arasında Mulsi'nin de olabileceğine işaret edildi. Saldırıda ayrıca başka ölü ve yaralıların da olduğu iddia edildi.

Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Mart 2015'ten bu yana Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından, meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere hava ve kara saldırıları düzenleniyor.

Hala Sana ve diğer bazı kentleri elinde tutan ve İran tarafından desteklendiği ifade edilen Husiler, Suudi Arabistan sınırındaki Necran ve Cazan kentlerine katyuşa füzeleri, diğer şehirlere ise balistik füzelerle saldırıyor.

Sınır bölgelerindeki ateşkesin sona ermesinin ardından birkaç haftadır Husiler ile Suudi Arabistan birlikleri arasında çatışmalar yaşandığı ifade ediliyor. Suudi Arabistan medyasında son aylarda yer alan haberlerde Cazan bölgesinde bulunan Samita ile Ed-Dayir'e bağlı bölgelerdeki bazı köylerin tahliye edildiği bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :