Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümete bağlı birlikler, Taiz'de Husilerin kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdi- Taiz'de HDG ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 36 kişi öldü, 39 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'de hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Taiz'de Husilerin kontrolü altındaki bazı bölgeleri ele geçirdiği, çatışmalarda 36 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'ye bağlı kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in kuzeydoğu cephesinde yer alan ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının denetimi altındaki Sale Sarayı ile çevre binalar, Mukellel askeri bölgesi, El-Kadi ve Es-Sevda tepeleri, El-Umeyra Mahallesi, Beyt Es-Sum'a Bölgesi, Ebu Ubeyda Okulu direniş güçleri tarafından ele geçirildi.

Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Mansur el-Hassani, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, hükümet yanlısı birliklerin Sale bölgesinin tamamında denetimi sağlamak için Taiz'in doğu cephesinde Husilere karşı operasyon düzenlediğini ifade etti.

Hükümet birliklerinin kentin batısındaki Ed-Dabbab ile güneyindeki Sabr Dağı ve Eş-Şakab bölgelerinde ilerleme kaydettiğini belirten Hassani, çatışmaların tüm cephelerde devam ettiğini, Husiler ile Salih yanlılarının kayıplar verdiğini aktardı.

Direniş güçlerine bağlı enformasyon merkezinden yapılan yazılı açıklamada ise Taiz'de taraflar arasında yaşanan çatışmalarda 9'u HDG'den, 27'si Husiler ile Salih yanlılarından olmak üzere 36 kişinin öldüğü, 15'i sivil 39 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Taiz'in kuzeyindeki El-Cuban ile doğusundaki Er-Rabii bölgeleri Husilerin denetimi altında bulunuyor. Hükümet güçleri, kentin batı kesimindeki bölgelerde kontrolü sağlamak için askeri operasyonlar düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :