Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Islah Partisi, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih'in partisi GPC'nin çağrısına uyarak meclisteki oturuma katılan iki milletvekilinin üyeliğini askıya aldı

SANA (AA) - Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in partisi Genel Halk Kongresi’nin (GPC) çağrısı üzerine yaklaşık iki yıl sonra ilk kez toplanan meclisteki oturuma katılan Islah Partisi mensubu iki milletvekilinin parti üyeliklerinin askıya alındığı bildirildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı olarak bilinen Islah Partisi'nin Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ziyad Ali Sağir Maşi ve Muhammed Hişam Tahir el-Battah adlı milletvekillerinin, dün Husiler ve GPC'nin çağrısıyla toplanan meclisteki oturuma katılmasından üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Söz konusu oturuma katılımın Islah Partisi'nin darbe karşıtı vizyonu ve kararlarına aykırı olduğu belirtilen açıklamada, iki milletvekilinin parti üyeliklerinin askıya alındığı ve disiplin kuruluna sevk edildiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, "Meclisteki koltukların boş kalması, halkın milletvekillerinin anayasal olmayan, Körfez girişimine aykırı oturuma karşı olduğunu göstermiştir." denildi.

Husiler ve Salih yanlılarının çağrısıyla yaklaşık iki yıl sonra dün ilk kez toplanan Yemen meclisindeki oturuma 140 milletvekili katılmış ve 301 sandalyeli mecliste toplantı yeter sayısına ulaşılamamıştı.

Yaklaşık iki yıldır iç savaşın yaşandığı Yemen'de Husiler, Eylül 2014'te başkent Sana'da kontrolü ele geçirmiş, aynı yılın kasım ayında meclis son kez toplanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler