Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Sana ve Taiz'de yönetime bağlı güçler ile Husi militanları arasında yaşanan çatışmalarda 33 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in başkenti Sana ve Taiz'de yönetime bağlı ordu ve onlara destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 33 kişinin hayatını kaybetti, onlarca kişinin yaralandı.

HDG'nin Sana İli Yüksek Konseyi Sözcüsü Abdullah eş-Şendeki, yaptığı yazılı açıklamada, Nehem ilçesinde Husilerin yanı sıra devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerle şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti.

Şendeki, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların havadan destek sağladığı çatışmalarda, 22 Husi militanın öldüğünü, onlarcasının yaralandığını ifade etti.

Yönetim yanlısı güçlerden ise 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını aktaran Şendeki, çatışmaların ardından Sana ile Marib kentlerini birbirine bağlayan anayolu çevreleyen El-Medfun sıra dağlarında kontrolün sağlandığını dile getirdi.

Koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında, Nehem ilçesine bağlı Mihli bölgesinde Husilere ait 4 aracın kullanılamaz hale geldiğini bildiren Şendeki, çatışmaların sürdüğünü vurguladı.

Öte yandan HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in güney kesimindeki Salve ilçesinde hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih yanlıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği çatışmalarda 8 Husi militanın öldüğü kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :