Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz ve Şebve'de çıkan çatışma ve bombalı saldırılarda 2'si sivil 21 kişi öldü- Ulusal ordu, Sana'nın doğusundaki Nihm ilçesine bağlı bazı noktalarda kontrolü ele geçirdi

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz ve Şebve kentlerinde çıkan çatışma ve bombalı saldırılarda 2'si sivil 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in güneyindeki Es-Salu ilçesinde hükümete bağlı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında yeniden başlayan çatışmalarda 19 kişinin öldüğü belirtildi.

Söz konusu kişilerden 16'sının Husiler ve Salih yanlıları, 3'ünün ise Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) mensubu olduğu kaydedildi.

Şebve'de ise bir okulun yakınına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 2 sivil yaşamını yitirdi.

Öte yandan Hadi'yi destekleyen ulusal ordu güçlerinin başkent Sana'nın doğusundaki Nihm ilçesinde Husilere karşı ilerleme kaydettiği belirtildi.

Ulusal ordunun basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, HDG ve uluslararası koalisyonun destek verdiği ulusal ordu güçlerinin Nihm ilçesindeki önemli bazı noktalarda kontrolü ele geçirdiği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :