Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Koalisyon güçleri, başkent Sana'nın yanı sıra Taiz, Hacca, Cevf ve Saada illerinde Husiler ve devrik lider Salih yanlısı güçlerin mevzilerine hava saldırısı düzenledi

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana ile Taiz, Hacca, Cevf ve Saada illerinde Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in güçlerine bağlı askeri mevzilere hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin askıya alınmasının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar, Husiler ile Salih yanlısı güçlere ait mevzilere yönelik hava saldırılarını artırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, hava saldırılarında Babu'l Mendeb Boğazı yakınlarındaki El-Muha, El-Vaziiyye ve Zubab ilçeleri ile Taiz ve Lahic illerinin güneybatı sınırında yer alan Kehbub beldesindeki mevzilere düzenlenen 20 hava saldırısında çok sayıda militan hayatını kaybetti ve yaralandı.

Başkent Sana'daki saldırılarda El-Maktaa, Sed Mahalli, El-Mucaviha'ya askeri sevkiyat yapan Husilere ait konvoylar hedef alındı. Hacca'da Hard ve Midi ilçeleri ile Cevf'de de hava saldırıları düzenlendi. Saada ilinde de Suudi Arabistan sınırında konuşlanan Husilere ait mevzilere 14 hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda füze rampalarının hedef alındığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed dün Kuveyt’te düzenlediği basın toplantısında, BM arabulucuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin askıya alındığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler