Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen’in çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 7 kişi hayatını kaybetti- Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon Yemen’in çeşitli bölgelerine 18'den fazla hava saldırısı düzenledi

SANA (AA) - Yemen’in çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 6’si asker 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Marib kentinin doğusundaki Hureyb bölgesinde ordu ile silahlı aşiret üyeleri arasında çıkan çatışmada 5 asker öldü, bazı askerler yaralandı, aşiret mensuplarından da 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalında yer alan haberde ise Suudi Arabistan’ın Cazan vilayetindeki El-Hube bölgesinde bir Suudi Arabistanlı askerin Husi keskin nişancı tarafından öldürüldüğü, Asir vilayetindeki Er-Rabua bölgesinde bulunan 2 askeri aracın ise kullanılamaz hale getirildiği ileri sürüldü.

- Yemen’in çeşitli bölgelerine 18'den fazla hava saldırısı düzenledi

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonuna ait savaş uçakları, Yemen’in Suudi Arabistan sınırında bulunan Sade iline bağlı El-Buka, Bakim ve Kitaf ilçelerinde Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlara ait füze rampalarını bombaladı.

Koalisyonun, Sade’de Husilerin kontrolündeki Kehlan askeri kampına 10, Şeda ilçesindeki çeşitli mevzilere de 4 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Husilere ait basın organlarında ise koalisyonun, Suudi Arabistan’ın Necran vilayetine sınır olan Hucce ilindeki Hared bölgesine 4 hava saldırısı düzenlediği bilgisi yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler