Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de meydana gelen çatışmalarda 5'i sivil 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı- El-Kaide mensubu 4 militan, güvenlik güçlerine teslim oldu

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde meydana gelen çatışmalarda, 5'i sivil 8 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler, Taiz'in doğu ve batı kesimlerinde sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla saldırılar düzenledi. Saldırılarda 18 kişi yaralandı, 3 kişi de yaşamını yitirdi.

Husilerin Taiz'in güney kesimindeki El-Mesrah ilçesinde bir eve katyuşa füzeleriyle düzenlediği saldırıda ise bir kadın hayatını kaybederken, eşi ile bir çocuğunu da yaralandı.

Zebhan ilçesinde ise Husilerin bir eve düzenlediği baskın sırasında açılan ateş sonucu bir kadın hayatını kaybetti.

Taiz'de yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ise 3 militan öldürüldü.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Husiler ve Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

- El-Kaide militanları teslim oldu

Yemen'in güneybatısındaki Lahic kentinde de El-Kaide mensubu 4 militan, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hükümete bağlı güvenlik güçleri organlarından El-Hızam El-Emni komutanı Hüseyin es-Saidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin Lahic'in farklı bölgelerinde örgütün merkezlerine operasyon düzenlediğini ifade etti.

Saidi, söz konusu operasyonların akabinde El-Kaide mensubu 4 militanın güvenlik güçlerine teslim olduğunu kaydetti.

Yemen ordu ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçtiğimiz cuma günü, ülkenin batısındaki Hadramevt ilindeki El-Kaide ve DAEŞ militanlarına güvenlik güçlerine teslim olmaları için 2 hafta mühlet verildiğini açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler