Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Lahic'de yönetime bağlı orduya ait bir karargaha bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 4 asker hayatını kaybetti, 7 asker yaralandı- Husiler ve Salih yanlıları, HDG'nin Taiz'in güneyindeki son kalesi Hayfan ilçesini ele geçirdi

LAHİC (AA) - Yemen'in Lahic kentinde yönetime bağlı orduya ait bir karargaha bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 4 askerin hayatını kaybettiği, 7'sinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lahic'in El-Habileyn ilçesindeki Batı Şeridi Karargahı'nın giriş kapısında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Salıdırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği, 7 askerin yaralandığı belirtilirken, bazı yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

- Husiler ve Salih yanlıları ile HDG arasındaki çatışmalar

Öte yandan Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları, yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Taiz kentinin güneyindeki son kalesi Hayfan ilçesini ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlıları, HDG'nin Taiz'in güney kesimindeki son kalesi Hayfan ilçesine 3 koldan yoğun saldırılar düzenledi.

Husiler ve Salih yanlıları, Katyuşa füzeleri, havan topları ve ateşli silahlarla düzenlediği saldırıların ardından ilçede kontrolü sağladı.

Saldırılarda ölü ve yaralılar olduğu ifade edilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

Hayfan'ı ele geçiren güçlerin, Taiz kentinin güney kesimini tamamen kontrol altına aldığı, bu sayede Lahic kentinde elinde bulunan bölgeler ile Taiz'in güneyini birleştirdiği kaydedildi. Husiler ve Salih yanlılarının böylece Taiz-Lahic arasındaki ana yolu kapatabilme imkanına sahip olduğu aktarıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler