Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de meydana gelen çatışma ve patlamada 3'ü sivil 8 kişi öldü, 4'ü sivil 17 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde bir bombanın patlaması ve Husiler ile yönetim yanlısı güçler arasında çıkan çatışmalarda 3'ü sivil 8 kişinin öldüğü, 4'ü sivil 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kentin güneyindeki bir semt pazarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 sivil öldü, 4 sivil yaralandı.

Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında kentin farklı bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda ise Husilerden 5 kişi hayatını kaybederken, 8'i Husi 5'i hükümet güçlerinden 13 kişi yaralandı.

Öte yandan, Husilerin uyguladığı abluka nedeniyle kente girişlerin imkansız hale geldiği, içeri girmek için kentin batısındaki Gurab kapısında bekleyenlerin başkent Sana'ya gitmek zorunda kaldığı belirtildi. Abluka nedeniyle gıda maddeleri fiyatlarında artış yaşandığı, HDG güçlerinin kontrolündeki bölgelerde halkın dükkan ve eczaneler önünde kuyruklar oluşturduğu ifade edildi.

Taiz'de dün meydana gelen çatışmalarda 1 sivil, 2 asker ve 11 Husi militanının öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler