Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Cevf'te hükümet yanlısı güçler, 10 Husi militanın hayatını kaybettiği çatışmaların ardından Husilerin kontrolündeki bazı stratejik bölgeleri ele geçirdi- Hükümet yanlısı güçler, 4 Husi militanı esir alındı

MAREB (AA) - Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetinde Husiler ile hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda Husi militanlardan 10'unun öldüğü, 4'ünün esir alındığı ve HDG'nin Husilerin kontrolünde bulunan bazı stratejik bölgeleri ele geçirdiği bildirildi.

HDG kaynakları, Mutun ilçesindeki Ham bölgesinde bulunan Husilere ait mevzileri ele geçirdiklerini ve Cevf vilayetinde Husilerin kalesi olarak bilinen Ez-Zahir ilçesine doğru yaklaştıklarını belirtti. Kaynaklar, çıkan çatışmalarda Husi militanlardan 10'unun öldüğünü, 4'ünün esir alındığını aktardı.

Öte yandan, Cevf'teki HDG Sözcüsü Abdullah el-Eşref de sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, çatışmaların Husilerin Mutun ilçesindeki HDG mevzilerine saldırması üzerine başladığını ifade etti.

Eşref açıklamasında, "HDG kendisine yapılan bu saldırıyı püskürtmeyi ve ilerleyerek Cevf'te Husilere ait yeni noktaları ele geçirmeyi başardı." ifadesini kullandı.

Husilerden ise söz konusu çatışmalara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Cevf vilayeti Suudi Arabistan sınırında bulunması ve burayı kontrol altında bulunduranların iki ülke arasındaki kara sınırına da hakim olması anlamına geldiği ve petrol kenti Marib ile Husilerin kalesi Sada arasında yer aldığı için stratejik açıdan önem büyük arz ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler