Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Cevf ve Beyda kentlerinde 6 Husi militanı öldü

MARİB (AA) - Yemen'in Cevf kentinde Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) destek verdiği ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ve Beyda kentinde HDG'nin Husilere kurduğu pusuda 6 Husi militanının öldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beyda ilinin Zi Naim ilçesinde HDG mensupları tarafından kurulan pusuda aralarında "Ebu Beyhan" olarak bilinen bir saha komutanının da bulunduğu 4 Husi militanı öldürüldü. Öte yandan Husilerin aynı ilçede HDG mevzilerinin yanı sıra sivillerin evlerine de saldırı düzenlediği kaydedildi.

HDG'ye bağlı Cevf Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cevf kentinin El-Metun ilçesinde HDG ile ordu birliklerinin, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in hükümet binalarına yönelik saldırılarını püskürttüğü belirtildi. Bölgede yaşanan çatışmalarda 2 Husi militanının hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesi'nin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs'ta başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler