Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Husiler ve devrik lider Salih yanlılarının geçen mayıs ayında Taiz'de düzenlediği saldırılarda 61 sivil öldü, 808 sivil yaralandı

MAREB (AA) - Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının geçen mayıs ayında ülkenin orta kesiminde bulunan Taiz kentindeki yerleşim birimlerine düzenledikleri saldırılarda 61 sivilin öldüğü, 808 sivilin yaralandığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Taiz'deki "İnsani Yardım Koalisyonu" tarafından hazırlanan raporda, Husiler ve Salih yanlıları geçen mayıs ayı içinde kentteki pek çok yerleşim birimine farklı yöntemlerle hedef gözeterek ve gözetmeksizin düzenledikleri saldırılarda 61 sivilin öldüğü, 808 sivilin yaralandığı belirtildi.

Husiler ve devrik lider Salih yanlılarının 10 evi patlayıcılarla hedef aldığına işaret edilen raporda, 33 evin ise hedef gözetilmeksizin düzenlenen saldırılara maruz kaldığı kaydedildi.

Raporda, kuşatmanın hala devam ettiği kentte su, elektrik ve temizlik hizmetlerinin tam olarak verilemediği, sağlık hizmetleri ve ilaç yetersizliği olduğu dile getirildi.

Taiz'deki "İnsani Yardım Koalisyonu" adlı örgüt, insan hakları alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve dernekten oluşuyor.

Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz'de bir yılı aşkın süredir Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve Salih destekçisi güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler