Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de Husiler ve Salih yanlılarının sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 2 kişi öldü, 17 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlıları Taiz'de eski havaalanı mahallesine topçu atışı ve Katyuşa füzeleriyle saldırı düzenledi.

Saldırılarda bir evin yıkılması sonucu bir çocuk ile bir kadın hayatını kaybederken, 17 kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Husiler ve Salih yanlılarının Taiz'in birçok bölgesine Katyuşa füzeleri ve havan toplarıyla düzenledikleri saldırıları yoğunlaştırdığı, yönetim yanlısı ordu ve Halk Direniş Güçleri (HDG) ile çatışmaların da şiddetlendiği aktarıldı.

Husiler ve Salih yanlıları ile HDG arasındaki çatışmaların Sabat, Hasenat ve El-Cebel el-Ebyad mahallelerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

Öte yandan, Hadramevt'te silahlı bir grubun yönetim yanlısı orduda bir komutana saldırı düzenlediği, saldırıda komutanın hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler