Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de Husiler ve Salih yanlıları tarafından düzenlenen saldırılarda, 10 sivil öldü, 30 sivil de yaralandı- Yemen İnsan Hakları Bakanı Asbahi,- "Husilerin Taiz'de çarşı ve yerleşim yerlerine düzenlediği ve 10 sivilin ölümüne, 30 sivilin de yaralanmasına

KUVEYT (AA) - Yemen İnsan Hakları Bakanı İzzeddin el-Asbahi, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının Taiz'de düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

Asbahi, Kuveyt'te düzenlediği basın toplantısında, "Husilerin Taiz'de çarşı ve yerleşim yerlerine düzenlediği ve 10 sivilin ölümüne, 30 sivilin de yaralanmasına neden olan roket saldırıları, sessiz kalınması mümkün olmayan bir savaş suçudur." dedi.

Husiler ve Salih yanlılarını barış müzakerelerini başarısızlığa uğratmaya çalışmakla suçlayan Asbahi, söz konusu grupların ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Nisan'dan bu yana, 779 kişiyi zorla kaybettiklerinin, 29 kişiye ağır işkence yaptıklarının ve yüzlerce de insan hakları ihlali gerçekleştirdiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

Hükümetin tüm bu ihlaller karşısında soğukkanlılığını muhafaza ettiğini kaydeden Asbahi, uluslararası toplumu Husiler ve Salih yanlıları tarafından işlenen suçları durdurmaya ve bu gruplara karşı ciddi bir tavır belirlemeye çağırdı.

Öte yandan, Taiz'deki hastane yetkilileri ise kentteki yerleşim birimlerine düzenlenen saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Yetkililer, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Taiz, bir yılı aşkın süredir taraflar arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler