Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Başbakanı Bin Dağr:- "Sana'daki darbeciler sahil kentlerinin elektrik hizmeti için bütçeden ayrılan payı havale etmeyi tamamen durdurdu"

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, başkent Sana'daki Merkez Bankasını ele geçiren Husilerin sahil kentleri ve ülkenin geçici başkenti konumundaki Aden'e elektrik hizmeti için bütçeden ayrılan payı kestiğini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Bin Dağr, Aden Valisi Tümgeneral Iydrus ez-Zubeydi ile yaptığı telefon görüşmesinde "Sana'daki darbeciler sahil kentlerinin elektrik hizmeti için bütçeden ayrılan payı havale etmeyi tamamen durdurdu." ifadesini kullandı.

Bin Dağr, söz konusu kentlerde hava sıcaklıklarının yükseldiğine dikkati çekti ve elektrik kurumlarının uzun süredir bakımsızlık gibi bazı nedenlerle hızla kötüye gittiğini öne sürdü.

Yemen Başbakanı, Aden'deki elektrik krizinin gelecek günlerde çözülebileceğini ifade ederek, Birleşik Arap Emirlikleri hükümetine elektrik idaresinin sorunlarından kurtulması için gösterdiği anlayış nedeniyle takdirlerini sundu.

Öte yandan, Aden Valisi Zubeydi, düzenlediği basın toplantısında hükümetin kusuru nedeniyle elektrik kesintileri yaşandığı ve yönetiminin 26 yıldan uzun süren ağır bir yolsuzluk yükünü devraldığını belirtmişti.

Zubbeydi, çözümün hükümetin Aden'e dönerek görevini burada yürütmesi olduğunu kaydetmişti.

Aden Elektrik İdaresi Müdürü Mucib el-Şabi'de bugün istifasını sunmuştu.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı ancak Yemen hükümeti 17 Mayıs'ta, Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesini öngören BM kararına uymaması gibi gerekçelerle müzakereleri dondurmuş ve karşı taraf bu konularda yazılı garanti verinceye kadar katılımı askıya aldığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler