Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkenin güneyinde yer alan Lahic'deki yargı kompleksine kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bombalı saldırı düzenlendi- Cumhurbaşkan Hadi yanlıları ülkenin kuzeyinde bulunan Cevf'teki Sedba dağlarında kontrolü el geçirdi

ADEN (AA) - Yemen'in güneyindeki Lahic iline bağlı El-Huta kentinde bulunan yargı kompleksine kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El-Huta'daki yargı kompleksine silahlı kişiler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Yaklaşık 7 yıl önce inşa edilen ve 4 milyon dolara mal olan yargı kompleksindeki binaların bir kısmında büyük çapta hasar oluştu.

Söz konusu saldırının, Huta'da son üç ayda hükümet binalarını hedef alan üçüncü patlama olduğu kaydedildi. Huta'da daha önce de emniyet ve askeri istihbarat binalarına yönelik bombalı saldırılar düzenlenmişti.

- Hadi yanlıları Cevf'teki Sedba dağlarında kontrolü sağladı

Öte yandan ulusal ordu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) ülkenin kuzeyinde bulunan Cevf ilindeki Sedba dağlık bölgesinde kontrolü sağladığı bildirildi.

HDG Sözcüsü Abdullah el-Eşref AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla girilen şiddetli çatışmaların ardından Sedba dağlarının tümünde kontrolü sağladıklarını ifade etti.

Cevf ilinin Matun ilçesinde ise Husiler ve Salih yanlıları ile ulusal ordu ve HDG mensupları arasındaki çatışmaların devam ettiğini aktaran Eşref, ilçede dün meydana gelen çatışmalarda ulusal ordu ve HDG saflarından 7 kişinin, Salih yanlıları ve Husilerden de onlarca kişinin öldüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :