Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Marib kentinde HDG tarafından desteklenen ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi öldü- Aden'deki intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'in Marib kentine bağlı "Sarvah" ilçesinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) tarafından desteklenen ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

HDG Yüksek Meclisi Üyesi Abdulkerim Suayl, Sarvah ilçesinde HDG'nin desteklediği ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 20 Husi militanının öldürüldüğünü belirtti.

Suayl, ordu birlikleri ile HDG'nin dünden bu yana bölgedeki Husi mevzilerini Katyuşa füzeleriyle hedef aldığını, Husileri maddi ve manevi zarara uğrattıklarını kaydetti.

Sana'nın doğusunda yer alan Nehm ilçesindeki çatışmalara ilişkin Suayl, "Husilerin bazı bölgelerden ilerleme girişimlerini püskürten ordu birlikleri ile HDG Mesura bölgesi çevresinde ilerleme kaydetti" dedi.

- Aden'de intihar saldırısı

Öte yandan ülkenin güneyindeki Aden kentinde, ulusal orduya ait bir karargahı hedef alan intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından Aden'in batısındaki Berige ilçesinde bulunan Ra's Abbas karargahını hedef alan bir intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 5 kişinin öldüğü, 12'sinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıyı üstlenen henüz olmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :