Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Aden'deki çatışmaların ertesi gününde koalisyon güçlerinin Aden komutanı Tuğgeneral Ebu Macid, kentteki gelişmeleri ele almak üzere üst düzey askeri ve güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi

ADEN (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Aden komutanı Tuğgeneral Ahmed Ebu Macid'in, Aden'deki gelişmeleri ele almak üzere Yemenli üst düzey askeri ve güvenlik yetkilileriyle bir araya geldiği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, kentin El-Berika ilçesindeki Ez-Zeyt Limanı yakınında dün çıkan ve 2 askerin öldüğü, 6 askerin yaralandığı çatışmaların ardından kentteki gelişmeleri görüşmek üzere bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Ebu Macid'in yanı sıra Yemen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Salih ez-Zindani, 4. Askeri Bölge Komutanı Fadl Hasan el-Amri, Aden Emniyet Müdürü Şelal Ali Şai, Aden'deki El-Hizam el-Emni güçleri komutanı Vaddah Ömer Abdulaziz ile bazı askeri ve güvenlik yetkilileri katıldı.

Bu toplantıda, Aden'deki güvenlik durumu, El-Berika'daki üzücü olaylar ve son dönemde din adamlarını hedef alan suikastler ele alındı.

Öte yandan görüşmede, güvenlik konusunda çabaların birleştirilmesi, Aden'de güvenlik ve istikrarı hedef alan tüm taraflarla mücadele edilmesi, kamu hizmetlerinin yetersizliği ve petrol ürünleriyle ilgili sorunların çözümünde hükümetle çalışılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Kentin El-Berika ilçesindeki Ez-Zeyt Limanı yakınında dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen özel birlik El-Hizam el-Emni ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin oğlunun yönettiği "Başkanlık Koruma" güçleri arasında çıkan çatışmada 2 askerin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirilmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :