Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Marib'in batısında ordu güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 2 asker ile 10 militan öldü

MARİB (AA) - Yemen'in Marib kentinde, ordu güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 2'si asker, 10'u militan 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hükümeti destekleyen Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) yakın Sebe Basın Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ordu güçlerinin, Marib ketine bağlı Sarvah ilçesindeki Heyelan Dağı'nda bulunan bazı Husi mevzilerine saldırı düzenlediği" belirtildi.

Söz konusu noktanın Husilerden temizlendiği ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmalarda 2'si asker, 10'u militan 12 kişinin öldüğü aktarıldı.

Nisan 2015'ten bu yana Sarvah ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran Husiler, ordu güçlerinin bugün hedef aldığı Heyelan Dağı'nı "Marib'e saldırı düzenlemek" için kullanıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Husiler ve Salih yanlılarıyla savaşan Yemen hükümetine Mart 2015'ten beri destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :